"Ik was constant bezig met eten, mijn gewicht en hoe ik eruit zag - ik hield niet van mezelf. Het was tijdrovend, stressvol en ongelooflijk vermoeiend"

Vanaf mijn tienerjaren en de jaren die volgden was ik bezig met “diëten”. Ik was geobsedeerd met het getal op de weegschaal.

In die tijd was mijn leven zoals ik het kende ook drastisch veranderd, van eiland meisje (Curaçao) naar het koude kikkerland. Het niet goed kunnen acclimatiseren en de stress die daarbij kwam kijken werd mijn gevoel van eigenwaarde neergeschoten. Ik kwam in een korte periode veel aan, en het getal op de weegschaal schommelde constant. Omdat ik het gevoel had dat ik nooit het perfecte “dieet” of “ideale” gewicht zou kunnen behouden (waarvan ik nu weet dat het niet bestaat) zat ik gevangen in een vervelende cyclus.

Voeding beheerste mijn leven: ik had vaak eetbuien en beperkte mezelf vervolgens tot eten.

Ik was constant bezig met eten, mijn gewicht en hoe ik eruit zag. Kortom, ik hield niet van mezelf. Het was tijdrovend, stressvol en ongelooflijk vermoeiend.

Toen klikte er iets!

Ik kon dit niet meer mijn leven laten beïnvloeden. Acceptatie en bewustwording was uiteindelijk het belangrijkste keerpunt voor mij. Het loslaten van verwachtingen en het concentreren op mijn eigen welzijn. Ik begon voeding en beweging te zien als een manier om mijn fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, in plaats van een middel om af te vallen.

Ik begon bewuster te eten en op te letten welke producten me wel en niet goed lieten voelen (elk persoonlijk is uiteindelijk anders en reageert anders op bepaalde producten). Zo ben ik ook gestopt met het eten van vlees en melkproducten omdat ik me hier beter bij voelde, o.a. mijn energie en huid ging erop vooruit en mijn buikklachten (waar ik ook al jaren mee kampte) werden aanzienlijk minder.

Ik begon te experimenteren met voedingsmiddelen en veranderde mijn manier van denken om me meer op de positieve dingen te concentreren. Nu ben ik een totaal ander persoon. Ik heb de controle over mijn leven, mijn eetgewoonten en mijn gedachten. Ik bevrijde mezelf van de obsessie en vond eindelijk een balans. En dat gun ik jou ook!


"Ik luister, vraag door en houd een spiegel voor - JIJ staat centraal"

Ik ben diëtist geworden omdat ik een enorme passie heb om mensen te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren door middel van goede voeding. Als diëtist heb ik de kennis en vaardigheden om evidence-based advies en ondersteuning te geven aan mensen met een breed scala aan voedingsbehoeften en -voorkeuren.

Voor mij is het belangrijk om me in te verdiepen in jou als persoon, zodat ik je effectief kan begeleiden en ondersteunen bij het maken van een leefstijlverandering waar jij blij van wordt. Ik luister, vraag door en houd een spiegel voor zodat ik je advies op maat kan geven. In m'n begeleiding sta JIJ centraal!


Helene in drie woorden
Oprecht, empathisch, open-minded 

Mijn mantra
“My presence holds power”
Heb je er genoeg van je een 6’je te voelen?

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

PLAN KENNISMAKING

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt

Zo ga ik je helpen

MEER INFO