De diagnose Prikkelbare Darm Syndroom

Zelf experimenten

De arts vertelde mij dat ik hier maar mee moest leren leven…
Hoe frustrerend is dat?!
Je krijgt de diagnose prikkelbare darmsyndroom, er is dus wel degelijk iets aan de hand, maar vervolgens hoor je dat er weinig tegen te doen is. Het is een kwestie van accepteren.

Dus de rest van je leven accepteren dat je regelmatig last hebt van pijn en ander ongemak? Liever niet toch?!

Gelukkig heb ik over het algemeen een positieve mindset en ben ik een tikkeltje (oke, misschien wat meer dan dat… 😉) eigenwijs. Ik ging niet bij de pakken neerzitten en was vastbesloten dat ik hier wel degelijk iets aan kon doen.

Het toeval wilde dat ik op dat moment was begonnen aan de opleiding orthomoleculaire voeding. Ik ben dus zelf gaan experimenteren met voeding, zoals bepaalde producten vermijden en/of vervangen. Langzaam merkte ik dat ik minder klachten had. YES - ik kon dus wel degelijk mijn klachten aanpakken en verminderen/verhelpen.


Toen ik via via hoorde over een EMB test was ik meteen geïnteresseerd!
Ik heb me bij een collega orthomoleculair voedingsdeskundige gemeld en de test laten afnemen. Hier kwam weer allerlei interessante informatie uit waar ik mee aan de slag ging.

Daarna heb ik mezelf ook laten scholen als EMB therapeut, ik wist meteen hoe waardevol de informatie is die uit deze test komt en wil hier ook anderen mee helpen.

EMB test voor meer inzicht in PDS

Uit eigen ervaring weet ik wat voor lastige zoektocht het is om te weten wat voor jou werkt als je PDS hebt. Het is een ziekte die door de meeste artsen wordt afgedaan als ‘niets aan te doen.’ Maar niets is minder waar. Je moet er juist iets voor doen om van de klachten af te komen. Doorgaan zoals je altijd deed is niet de oplossing. Inmiddels ben ik al een aantal jaren klachtenvrij, ik weet precies wat ik wel en niet kan eten en hoe ik met mijn PDS moet omgaan. Wat een opluchting dat ik niet de rest van mijn leven hoef rond te lopen met buikpijn!

Het probleem is alleen dat er geen ‘quick fix’ is of een ‘one size fits all’ aanpak. De aanpak voor PDS is wisselend en heel persoonlijk.
Daarom is het belangrijk om te weten wat werkt voor JOU, welke aanpak helpt en hoe ga je dit volhouden en implementeren in je leven?

Dat is vaak lastig, het is daarom raadzaam om hier hulp en begeleiding bij te zoeken van een professional. Zodat je niet maar wat aan het aanmodderen bent, maar doelgericht je klachten kunt aanpakken. Door mijn ervaring met PDS klachten en professionele expertise weet ik hoe ik jou in jouw zoektocht kan begeleiden. Het is niet niks wat je op je bordje krijgt, onderschat het niet en laat je zeker niet wijsmaken dat je er maar mee moet leren leven.


Van mijn PDS klachten af

Het team van The Nourishing State staat voor je klaar. We maken een persoonlijke strategie voor je en helpen je bij het verhelpen van je PDS klachten.
Wil je weten hoe we je kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in en we vertellen wat onze werkwijze is en hoe we JOU kunnen helpen om van je klachten af te komen.

Wist je dat 10% van de Nederlanders PDS gerelateerde klachten heeft?
De oorzaken van PDS zijn complex, een aantal risico factoren zijn erfelijke belasting, voedingspatroon en de samenstelling van je microbioom. Maar het komt erop neer dat je darmen minder goed werken en gevoelig zijn. Er is sprake van een verstoring in de darm-hersen as, oftewel de communicatie tussen de hersenen en je darmen.

Klachten zoals buikpijn, een opgezette buik, (overmatig) last van winderigheid en wisselende ontlasting zijn de klachten die het vaakst voorkomen. De meesten mensen accepteren dat, dat hoort er nou eenmaal bij denken ze, dat is hun ‘normaal’. Maar PDS en iedere dag klachten is natuurlijk helemaal niet normaal!

En gelukkig is daar iets aan te doen: de oorzaak van het probleem achterhalen én duidelijke actiestappen om van jouw klachten af te komen.

Wij kunnen jou
hierbij helpen!

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we waar jij op dit moment tegenaan loopt: wat voor PDS klachten je ervaart en hoe vaak, wat je al geprobeerd hebt, wat niet werkte en wat deels werkte. En vooral of en hoe ik jou kan helpen. Je hoeft namelijk echt níet te leren leven met PDS klachten. Plan nu een gesprek in, dan denk ik persoonlijk met je mee:
 

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we waar jij op dit moment tegenaan loopt: wat voor PDS klachten je ervaart en hoe vaak, wat je al geprobeerd hebt, wat niet werkte en wat deels werkte. En vooral of en hoe ik jou kan helpen. Je hoeft namelijk echt níet te leren leven met PDS klachten. Plan nu een gesprek in, dan denk ik persoonlijk met je mee: