Ieder kleine (of grote) ongezonde verleiding dat op mijn pad komt, was voor mij meteen een reden om mij te laten gaan en te zeggen dat ik “volgende week maandag wel begin”.

Ik had bovendien geen verzadigingsgevoel, ik kon blijven eten en eten zonder genoeg te hebben. Bovendien had ik ook steeds het gevoel dat ik altijd meer en meer en meer wou hebben. Één chipje? Nope, de hele zak alsjeblieft. Één bord als avondmaal? Zot, als er nog in de pan zit, verdwijnt het in mijn buik.

Het was erg vermoeiend en frustrerend. Door mijn ongecontroleerde eetaanvallen smokkelde ik veel ‘rommel’ mijn lichaam binnen en dit had ook een negatief effect op mijn gemoed en lichaam.

Ik had nooit durven denken dat het starten met een koolhydraatarme leefstijl op 1 januari 2020 zoveel voor mij zou veranderen. Ik schrapte suiker van mijn menu, schakelde over op vetverbranding en ondervond de voordelen van deze nieuwe levensstijl. 

Ondertussen heb ik ‘mijn eigen weg’ hierin gevonden en eet ik vooral gezonde vetten, voldoende eiwitten en kies ik voor (trage) koolhydraten uit groenten, zuivel, noten en smul ik vooral tot ik voldaan ben. Ik hou niet van wegen en meten, van tellen en rekenen. Ik probeer vooral naar (de signalen van mijn) eigen lichaam te luisteren en hiernaar te handelen. Proost op het (als er écht een label op moet geplakt worden) “keto-maar-soms-koolhydraatarme-maar-altijd-lief-voor-mijn-lijf”-pad! 

"Er bestaat niet zoals als “one size fits all” en daarom gaan we opzoek naar wat voor JOU werkt en in jouw leven past"

Enthousiast, gepassioneerd en gedreven

Natalie in drie woorden

Ik stel mezelf graag voor als een levensgenieter, een kind van de zon en een fan van kleine gelukjes. Noem mij vooral ook een foodlover. Geef mij eten en ik ben de gelukkigste persoon op aarde. Ik kan genieten van lekker lang en gezellig tafelen, van nieuwe smaken ontdekken en heerlijke gerechtjes uitproberen, van klassiekers op tafel toveren tot take-away-dishes opsmullen. 

Maar ik wil mezelf wel graag voeden in plaats van vullen. Ik wil werken aan de beste versie van mezelf door bewust om te gaan met wat er op mijn bord ligt en hoe mijn leefstijl mijn leven beïnvloedt. Door de overstap te maken naar een koolhydraatbewuste leefstijl, heb ik mijn lichaam (her)ontdekt en kan ik nu echt zeggen welk voedsel mij energie geeft, waar ik een voldaan gevoel van krijg en waar mijn hele “ik” dankbaar voor is. 

Maar mijn lichaam is anders dan dat van jou (en gelukkig maar). Er bestaat niet zoals als “the one size fits all” en net daarom is het zo belangrijk om op zoek te gaan wat voor jou werkt en in jouw leven past. Het is een magisch iets wanneer je voelt dat je hierin kan groeien en stappen voorwaarts kan zetten. En ik wil jou hier ontzettend graag bij helpen en ondersteunen, bij motiveren en inspireren. 

Na mijn opleiding Orthomoleculaire Gezondheidszorg, ben ik gestart met de studie Ketogene Therapie. Ik ben gebeten om iedere dag meer te leren en te ontdekken over ons fantastische lichaam en de rol van voeding en leefstijl.

“Take massive imperfect steps towards your goals” 

Mijn mantra

Ik word het allergelukkigst als ik mijn tanden kan zetten in een heerlijke pizza met belachelijk veel kaas eroverheen (dat nét perfect gegrild is) en een korstje dat kraakt. Maar eigenlijk is het bijna onmogelijk om één lievelingsgerecht te kiezen (sorry burrata, tomaat-mozzarella, fluffy pancakes, zaalouk,… ik ben ook echt zot van jullie!). 

Lievelingseten

Linda

Wat zie je er goed uit  zei een vriendin

Een paar maanden geleden startte mijn traject met Natalie. 
Onder andere door een bloedtest en door het weer leren luisteren naar m’n lichaam (wat is dat lastig!) zag ik al best snel resultaat. Niet alleen viel ik af, maar ik had geen energiedips meer gedurende de dag! Winst! En ik kreeg weer rust. Van de hele dag door grazen, ging ik naar drie voedende maaltijden. En dat geeft rust. Geen gezoek in de keuken, geen knagend gevoel. Heerlijk. 

#6. Van suikerverslaafd naar "keto-en-soms-koolhydraatarm-maar-altijd-lief-voor-mijn-lijf" | In gesprek met voedingsdeskundige Natalie

Luister de podcast

Heb je er genoeg van je een 6’je te voelen?

"Ik had nooit durven denken dat het starten met een koolhydraatarme leefstijl mijn leven zoveel zou veranderen"

PLAN EEN GRATIS KENNISMAKING

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

PLAN KENNISMAKING

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt

Zo ga ik je helpen

MEER INFO