"Tijdens mijn IVF traject ervaarde ik hoe belangrijk steun en begrip zijn"

Sinds jonge leeftijd was mijn kinderwens al groot. Maar al snel wisten wij dat het bij ons niet “vanzelf” zou gaan. Mijn man en ik kregen de diagnose van dragerschap van beta thallasemie. Dit is een erfelijke bloedziekte. Als drager hebben wij minimale symptomen. Maar de ziekte zelf kan vrij ernstig zijn. Als wij op natuurlijke wijze zouden zwanger raken zouden wij 25% kans hebben op een kindje met deze ziekte. Dat betekende dat als wij ouders wilden worden, dit via PGD/IVF zou moeten.

Omdat ik al vaak had gehoord dat de IVF opstart en procedure lang kan duren zijn wij al snel richting gynaecoloog getrokken om dit te starten. Van de eerste consultatie tot zwangerschap heeft 3 jaar geduurd. Groot was dan ons geluk toen ik eindelijk zwanger bleek te zijn. Toen wij dan te horen kregen, na een bloeding, dat het een eeneiige tweeling zou worden kon ons geluk niet op. Tijdens de 12 weken echo kregen wij te horen dat 1 van onze kindjes gestopt was met groeien. Giulia heet dan ook Giulia Sophia, de naam die wij ons ander kindje zouden geven. Zo zal ze toch nog altijd bij ons zijn. 

Toen Giulia 1,5 jaar was besloten wij om voor een tweede kindje te gaan. Omdat wij nu nog cryo embryo’s (ingevroren embryo’s) hadden ging het deze keer wat vlotter en kregen wij na onze tweede terugplaatsing het goede nieuws van een positieve zwangerschapstest.  

Ik beschrijf mijn IVF-periode als een roller coaster. Heel veel emotie, blijdschap, verdriet. Veel wachten. Heel jouw leven draait rond IVF terwijl het leven rondom jou doorgaat… 

Tijdens deze periode leerde ik veel vrouwen kennen in een vergelijkbare situatie, en heb ik het enorme belang ingezien van steun en begrip. 

"De effecten van een ketogene leefstijl zijn verbluffend"

Zorgzaam, gepassioneerd en geduldig 

Debora in drie woorden

Na de zwangerschap van mijn zoontje ben in aanraking gekomen met het ketogeen ‘dieet’. Dit ben ik initieel gestart voor gewichtsverlies. Door hiermee bezig te zijn ben ik in contact gekomen met The Nourishing State, waardoor mijn insteek veranderde en ik het belang van voeding, leefstijl én mindset begon in te zien. Dit heeft mijn nieuwsgierigheid geprikkeld, en ben ik de opleiding tot ketogeen therapeut gestart. 

Sindsdien weet ik hoe veelzijdig een ketogen/koolhydraatarme leefstijl kan worden ingezet, en dat de effecten verbluffend zijn. PCOS symptomen verminderen, herstellen van hormoonbalans, acne verminderd, overgangsklachten verminderen, geen energiedips meer… de lijst is eindeloos! 

Door mijn eigen ervaring met IVF werd het al snel duidelijk dat ik vrouwen wil helpen met het vervullen van hun kinderwens. Ik richt mij op PCOS, hormonale disbalans en daarnaast ook overgangsklachten.

Ik help jou een fijne balans vinden tussen gezond eten, goed voor je lichaam zorgen met af en toe een uitzondering. Perfectie bestaat namelijk niet 😉

“Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”
“Never give up, you’re worth it”

Mijn mantra's

Als Italiaanse hou ik enorm van de Italiaanse keuken. Van een goed bord antipasto tot vers gemaakte pasta (vooral gnocchi) of pizza, lekker stuk vlees en tiramisu of een lekker ijsje. En ook in de Italiaanse keuken keuze genoeg om koolhydraatarm/ketogeen te eten. En zeevruchten, alles met zeevruchten 😊 

Lievelingseten

#44. IVF traject, kinderwens en ketoleefstijl | Ketogeen therapeut Debora deelt haar verhaal

Luister de podcast

Worstel jij met PCOS? Heb je last van hormonale schommelingen? Of overgangsklachten?

PLAN EEN GRATIS KENNISMAKING

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

PLAN KENNISMAKING

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt

Zo ga ik je helpen

MEER INFO