Overzicht

blogs

Hoewel het al een langere tijd bestaat, heeft het koolhydraatarme dieet de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Misschien ken je het beter als het keto dieet. Keto is een afkorting van ketogeen, en is een strikte vorm van een koolhydraatarm dieet.

Koolhydraatarm dieet

Carnivoor Dieet

Leren leven met PDS?!

Het carnivoor dieet: 100% dierlijk eten en GÉÉN groentes, fruit en granen. Keto diëtist Romy volgende het carnivoor dieet een maand: ze deelt haar ervaring en wanneer ze het carnivoor dieet wel en juist níet aanraadt.


In deze blog vertelt darmtherapeut Sharon over haar eigen Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) diagnose en de arts die tegen haar zei: "Je moet maar leren leven met PDS".

Vaak veroorzaken schildklier problemen algemene symptomen met veranderingen in gewicht, energie, hartslag, lichaamstemperatuur en darmfunctie.

Schildklierproblemen

Insulineresistentie

KH-arm sporten

Als je bezig bent met je gezondheid, dan heb je waarschijnlijk de uitdrukking insulineresistentie of insulinegevoeligheid voorbij zien komen. Vraag je je af of je insulineresistent bent? In deze blog leggen we uit hoe je daar achter komt én hoe je je insulinegevoeligheid verbetert!

In de sportwereld heerst bij een groot deel van de sporters en coaches de overtuiging dat grote hoeveelheden koolhydraten essentieel zijn voor optimale prestaties. Koolhydraatarm en sporten wordt daarom als een slechte combinatie gezien. Diëtist Nils vertelt je waarom het wél werkt.

Wanneer orthomoleculair therapeut Manouk vertelt wat ze doet, krijgt ze vaak te horen ‘ehm... ortho... wat?’ In deze blog legt Manouk uit wat een orthomoleculair therapeut doet en wat ze voor jou kan betekenen!

Wat is een orthomoleculair therapeut?

KH-arm voor mannen

PCOS dieet

Koolhydraatarm, da’s toch om af te vallen? Dit is wat veel mannen denken. Het wordt ten onrechte nog wel eens gezien als een ‘vrouwending’. De voordelen van een koolhydraatarme leefstijl gaan veel verder dan alleen gewichtsverlies en er zijn voor mannen zelfs specifieke redenen om te kiezen voor koolhydraatarm

PCOS komt voor bij 5 tot 15 procent van alle vrouwen en overgewicht speelt vaak - maar zeker niet altijd! - een rol. 
In deze blog leggen we je uit wat PCOS inhoudt, wanneer je de diagnose krijgt én hoe jet met een PCOS dieet je PCOS + klachten kan omkeren!

Ben je vegetariër, of eet je weinig vlees en vis, en wil je weten waar je op moet letten om de beste keuzes te maken? In deze blog leggen we je uit hoe je op een gezonde manier koolhydraatarm én vegetarisch kan eten.

Vegetarisch en koolhydraatarm 

Licht beïnvloedt je bioritme

Koffie: hoe (on)gezond is het?

Je bioritme regelt niet alleen je slaap; ook je gedrag, je hormonen, lichaamstemperatuur en metabolisme worden bestuurd door je bioritme. In deze blog leggen we uit hoe licht je bioritme beïnvloedt, en geven we praktische tips hoe je hier rekening mee kan houden.

Koffie is niet weg te denken uit onze samenleving en iedereen snapt – hopelijk – dat 10 koppen per dag niet slim is. Maar wat is eigenlijk het effect van een kop koffie op je lichaam en bioritme? En zouden we koffie eigenlijk als uitzondering moeten gaan zien?

Darmklachten, vermoeidheid of hormonale klachten? Andere klachten waar geen oorzaak voor gevonden wordt? Een EMB-test geeft je de antwoorden waar je naar opzoek bent!

Een verstoord microbioom kan voor allerlei klachten zorgen. Met het ontlastingsonderzoek test je of jouw microbioom wel divers genoeg is, of je gewenste en/of ongewenste bacteriën met je meedraagt en kom je er achter wat jij kan doen om je eigen microbioom te optimaliseren.

BBQ en koolhydraatarm: match made in heaven! Dus als je van plan bent om binnenkort een BBQ te geven, lees dan snel door voor tips en trucs over hoe je een gezonde, koolhydraatarme BBQ organiseert!

EMB test

Ontlastingsonderzoek

Koolhydraatarme BBQ