Noor Struik

Diëtist, voedingswetenschapper & oprichtster TNS

Ik snap je twijfel. En dat je bang bent dat koolhydraatarm wéér voelt als een dieet. Hier was ik zelf namelijk ook bang voor na 4 jaar lang streng diëten... Uit eigen ervaring én de ervaring van onze cliënten weet ik dat dat absoluut niet het geval is. Op één voorwaarde: een koolhydraatarme leefstijl creëren die voor JOU werkt. Er is namelijk geen “one-size-fits-all”, ook niet binnen koolhydraatarm.

➣ VOORSTELLEN
➣ MEDIA
➣ REFERENTIES
➣ VOLG ONS
➣ MIJN BEGELEIDING

Wat onschuldig begon als “een paar cm afvallen voor een modellenbureau”, was veranderd in een obsessie.

Ik wilde zo graag bewijzen dat ik het kon. Dat ik genoeg motivatie had om aan de modellen maten te voldoen. Maar ik kon trainen en diëten wat ik wilde, m’n kont ging nergens heen.

Dus besloot ik na jaren ellende dat het mooi geweest was. Want 1) ik wilde m’n VWO halen en 2) ik was er zo aan toe weer blij te zijn met mezelf. Dus ik besloot: ik ga NOOIT meer op dieet.

Toen kreeg ik zelf 3 jaar geleden het advies om koolhydraatarm te gaan eten voor het verminderen van m’n hoofdpijn na twee zware hersenschuddingen…

Ik schoot behoorlijk in de weerstand. Ik had niet voor niets besloten nooit meer te diëten en was bang om weer in die giftige dieetcyclus te belanden.

"Nooit meer op dieet, beloofde ik mezelf"


Maar uiteindelijk won m’n nieuwsgierigheid het en was ik heel benieuwd naar alle voordelen van vetverbranding. En anders kon ik na een paar weken altijd weer stoppen…

Ik verminderde stap voor stap m’n koolhydraten, beginnende met m’n ontbijt. Zo ging het geleidelijk en eigenlijk heel natuurlijk. Dat waar ik bang voor was gebeurde absoluut niet; eerder het tegenovergestelde. Ik had juist het idee dat ik alles wat ik lekker vind kon eten, en ervaarde helemaal geen restricties!

M’n dagelijkse hoofdpijn nam drastisch af én ik had opeens geen opgeblazen gevoel meer, geen cravings, geen energiedip en zat nog zoveel beter in m’n vel dan toen ik gemaakt was van “gezonde” koolhydraten ala de richtlijnen.

Dus ja, ik snap je twijfel. En dat je bang bent dat koolhydraatarm wéér voelt als een dieet.

Ikzelf en onze cliënten ervaren dat dat absoluut niet zo hoeft te zijn. Op 1 voorwaarde: een koolhydraatarme leefstijl creëren die voor JOU werkt. Er is namelijk geen “one-size-fits-all”, ook niet binnen koolhydraatarm.

"Samen met m'n team help ik jou om jezelf weer op nr 1 te zetten"

Ambitieus, zorgzaam en eerlijk

Noor in drie woorden

Ik heb The Nourishing State opgericht om jou te helpen een manier van eten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt, zonder dat je je overweldigd voelt of het idee hebt dat er een lange lijst is met eten wat je niet meer mag. Niets maakt me gelukkiger dan, samen met m’n team, jou te helpen lekker in je vel te zitten en je gezondheid serieus te nemen. Een gelukkig leven begint namelijk echt met een gezond leven!

“Stap voor stap”

Mijn mantra

Koolhydraatarm: biefstukje met roomboter jus. Niet-koolhydraatarm: absoluut patat 🍟

Lievelingseten

Nicolenne

Dankzij The Nourishing State:
* inzicht en advies in de juiste voeding voor jou
* verder onderzoek in je metabolisme door bloedtest
* een realistisch plan, heel professioneel
* enthousiast en warme begeleiding
* en het allerbelangrijkste; stoppen met dieten, heerlijk!

Dankjewel !!

An

Heel persoonlijke en heldere begeleiding! Waardevolle informatie die ervoor zorgt dat je keuzes kunt maken die voor jou werken. Top!

Maartje

Hele fijne positieve begeleiding die je de rust in eten teruggeeft. Luisteren naar je lichaam is belangrijker dan de weegschaal. Er zijn geen verboden, enkel heel veel goede tips, recepten en nieuwe inzichten. Thanks.

An

Heel persoonlijke en heldere begeleiding! Waardevolle informatie die ervoor zorgt dat je keuzes kunt maken die voor jou werken. Top!"

Dankzij The Nourishing State:
* inzicht en advies in de juiste voeding voor jou
* verder onderzoek in je metabolisme door bloedtest
* een realistisch plan, heel professioneel
* enthousiast en warme begeleiding
* en het allerbelangrijkste; stoppen met dieten, heerlijk!

Dankjewel !!

Hele fijne positieve begeleiding die je de rust in eten teruggeeft. Luisteren naar je lichaam is belangrijker dan de weegschaal. Er zijn geen verboden, enkel heel veel goede tips, recepten en nieuwe inzichten. Thanks.

Nicolenne

Maartje

Podcast: Koolhydraten en keto

Artikel LINDA: Havermelk vaak niet gezond

Artikel AD: Koolhydraatarme pasta

Artikel Santé: Hoe gezond zijn amandelen?

Artikel ELLE: Eten en drinken met warm weer

Podcast: "Het belang van kh-arm voedingsadvies"

Ik was te gast in de podcast van Arie Boomsma "Een serie over voeding". Ik vertel over koolhydraten, belang van stabiele bloedsuiker, koolhydraatarm en keto.

Onze geliefde havercappu wordt waarschijnlijk duurder. Havermelk valt namelijk – net als verschillende frisdranken en andere plantaardige melken – onder de zogenaamde limonadebelasting. Deze wordt vanaf volgend jaar verhoogd.
Maar is havermelk dan – net als frisdrank – ongezond? Diëtist en voedingswetenschapper Noor Struik van The Nourishing State legt het aan ons uit.

Het is vandaag Wereld Pastadag. Een goede reden om vanavond spaghetti, farfalle of lasagne te eten. We stelden drie vragen aan Noor Struik van The Nourishing State over koolhydraatarme pasta, die je nu in alle supermarkten vindt.

Noten, zaden en pitten hebben een super gezond imago, maar het gezegde “the more the merrier” gaat in dit geval niet altijd op… Noor van voeding- en leefstijlpraktijk The Nourishing State vertelt waarom je beter geen handenvol amandelen en pinda’s kan eten.

Eerder legden we je uit waarom je lichaam minder trek heeft in eten met lekker weer. Maar dan rest nog de vraag waar je lichaam dan precies wél zin in heeft.

Ik was te gast in de podcast van Richard de Leth "De Oersterk podcast". Ik vertel over mijn eigen ervaring als diëtist met de Schijf van Vijf, hoe ik bij koolhydraatarm voedingsadvies uitkwam en waarom iedere diëtist hier vanaf moet weten.

Media

Heb je er genoeg van je een 6’je te voelen?

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Onze begeleiding

GRATIS KENNISMAKING

MEER INFO

Volg ons 

Volg ons ➣

Volg ons