In deze blog neemt darmtherapeut Sharon je mee in haar eigen verhaal over de ziekte van Lyme en hoe voeding haar heeft geholpen bij haar herstel.
(Helaas) krijg je niet altijd een EM; Erythema Migrains, de rode kringen, ook kan deze EM pas veel later zichtbaar worden. Het is dus belangrijk om ook goed de andere symptomen van Lyme te herkennen. Je kunt bijvoorbeeld ook griepklachten krijgen, spierpijn, hoofdpijn, stijve nek, misselijkheid, en overgeven ed. Als je na een tekenbeet geen behandeling krijgt dan blijf je de rest van je leven klachten houden. Klachten die komen en gaan maar deze kunnen variëren van zenuwpijn, spier- en gewrichtspijn tot oogontstekingen, verminderd libido, extreme vermoeidheid en neurologische klachten. De symptomen en ziekteverschijnselen verschillen per persoon. Heel belangrijk dus dat je acuut reageert bij een vermoeden van de ziekte van Lyme. Ik ben geen voorstander van antibiotica maar in dit geval juist wel.
Meestal kom je met je klachten eerst bij de huisarts, die je behandelt en antibiotica voorschrijft. De ziekt van Lyme kent verschillende stadia, als je er niet op tijd bij bent kan de ziekte van Lyme namelijk chronisch zijn.
Afhankelijk van de klachten, kom je bij een andere specialist zoals de dermatoloog (huidarts) of de neuroloog.
In Nederland zijn er 2 academische ziekenhuizen met een speciale Lymeziektepoli, het Amsterdam UMC in Amsterdam en het Radboudumc in Nijmegen.
PLAN GRATIS KENNISMAKING
Wil je weten of ik je hier verder mee kan helpen of begeleiding bij een ketogeen voedingspatroon? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, zodat ik persoonlijk met je kan meedenken wat de beste stap voor jou is.