"Ik weet hoe het is om te worstelen met je gewicht; toen ik overspannen raakte, gooide ik m'n leefstijl radicaal om"

Tijdens m’n studietijd was ik altijd bezig, stond altijd ‘aan’, tot dat ik niet meer kon en schakelde mezelf dan ‘uit’ door te slapen. Vanaf mijn 16e nam slapen de overhand. Ik had zoveel behoefte aan slapen, dat ik meerdere dutjes op een dag deed. Het werd me allemaal te veel en was niet altijd even gelukkig, waardoor ik uiteindelijk tegen burn-out klachten aanliep; full- time studeren, intensief sport én full- time werken bleek teveel… 

Heel mijn leven heb ik al een grote interesse gehad voor voeding, vanwege sporten op hoog niveau, maar ook de aanleg om aan te komen. Ik ben opgegroeid met veel sporten en was hier dan ook best goed in. Zo was ik veel bezig met hockeyen en turnen, voelde me altijd heel sterk en zat lekker in mijn vel. Maar mijn struikelpunt was het voedingsaspect: ik had altijd honger en at daarom veel koolhydraten, zoals brood. 

Ik werd gedwongen om rust te nemen. Begin 2020 vertrok ik naar Curaçao voor m’n diëtist stage, waarbij m’n leefstijl radicaal veranderde. In het begin was dit erg wennen; ik had opeens ‘vrije’ tijd wat ik mezelf nooit gunde, omdat ik dacht dat ik anders niet goed bezig was. Van een drukke en onplezierige leefstijl ging ik over naar een rustige leefstijl waarin ik de ruimte had om te onderzoeken waar ik gelukkig van werd. Vanaf jongs af aan was ik gewend om op een bepaalde manier te eten. Deze hoeveelheden paste bij een zeer actieve leefstijl, die ik op Curaçao niet meer had. Maar omdat ik wel hetzelfde bleef eten, kwam ik een hoop kilo’s aan… Ik was me totaal niet bewust van wat mijn lichaam aan kon en nodig had. 

Een periode terug in Nederland was een goede kans om te focussen op mezelf, gewicht te verliezen en weer terug te gaan naar de “fitte” persoon die ik altijd (dacht dat ik) was. Binnen een aantal maanden was ik veel gewicht verloren door intermittent fasting. Alleen m’n koolhydraatinname was nog steeds erg hoog, waardoor ik ten alle tijden veel honger had, het intens koud had en mijn lichaam veel stress ervaarde.

"Gezondheid staat gelijk aan geluk"

Expressief, empathisch, zelfbewust

Romy in drie woorden

Via Noor, oprichtster van The Nourishing State, ben ik in aanraking gekomen met een koolhydraatarme leefstijl. Dit stond haaks op alles wat ik bij de opleiding Voeding & Diëtetiek leerde, maar haar eigen resultaten én die van haar cliënten logen er niet om. Ik ben toen zelf langzaam aan m’n koolhydraatinname gaan verlagen, en uitgekomen bij een ketogene leefstijl. Het resultaat: geen opgeblazen gevoel meer, geen energiedips meer én een gezond gewicht zonder “dieet-honger”!

In m’n begeleiding combineer ik m’n persoonlijke ervaring met mijn kennis en inzicht op het gebied van leefstijl. Zo focussen we op jouw behoeftes en doelen, voor een blijvende leefstijl. Ik maak m’n adviezen praktisch en haalbaar, afgestemd op jouw behoeftes en doelen. Zodat we zeker weten dat we werken aan een blijvende leefstijlverandering! 

“Everything happens for a reason”
“You attract what you are ready for”

Mijn mantra's

Kippendij met veel pindasaus, intens genieten! Daarnaast hou ik van de Mexicaanse keuken; burrito’s, taco’s, quesadilla, etc. Jep, met een ketogene leefstijl is er ook echt af en toe ruimte voor een uitzondering

Lievelingseten

Annemarijn

Mijn win sinds begeleiding van Romy is meer energie, minder focus op gewicht maar op gevoel! Ook het experimenteren heeft geholpen. Ga maar toch een keer een biertje drinken of toch uit eten en daarna weer gewoon zoals normaal verder. Balans en de rust hierin vinden. Dit geeft zo veel meer rust bij mij! Ik was ook zeer moe door overmatig sporten (ofja, voor mij. Sommige mensen kunnen 6x per week sporten maar ik bleef maar aankomen en probeerde daardoor minder te eten etc) en het stressniveau is zo veel beter nu. Na een paar weken bijna niks ben ik weer op gaan bouwen en nu sport ik 3/4 x peer week, maar niks moet perso. Ik doe vooral wat ik wil doen!

The Nourishing State is top! Hier gaat het echt over eten, en ze hebben veel verstand van koolhydraatarm eten de voordelen hiervan voor je gezondheid. Romy heeft mij heel goed geholpen met een persoonlijke aanpak en samen hebben we een fijne koolhydraatarme leefstijl voor mij gevonden die ik goed vol kan houden.

Super fijn traject! Fijne, goede en praktische begeleiding van Romy.. Mijn doel was om van mijn eeuwige cravings af te komen en dat is gelukt! :-))
Ben echt heel erg blij hiermee en het geeft zoveel rust nu.. Ben niet meer “de hele dag” met eten bezig. Een aanrader!

Rosanne

Emy

Rosanne

The Nourishing State is top! Hier gaat het echt over eten, en ze hebben veel verstand van koolhydraatarm eten de voordelen hiervan voor je gezondheid. Romy heeft mij heel goed geholpen met een persoonlijke aanpak en samen hebben we een fijne koolhydraatarme leefstijl voor mij gevonden die ik goed vol kan houden.

Annemarijn

Mijn win sinds jullie begeleiding (van Romy) is ook meer energie, minder focus op gewicht maar op gevoel! Ook het experimenteren heeft geholpen. Ga maar toch een keer een biertje drinken of toch uit eten en daarna weer gewoon zoals normaal verder. Balans en de rust hierin vinden. Dit geeft zo veel meer rust bij mij! Ik was ook zeer moe door overmatig sporten (ofja, voor mij. Sommige mensen kunnen 6x per week sporten maar ik bleef maar aankomen en probeerde daardoor minder te eten etc) en het stressniveau is zo veel beter nu. Na een paar weken bijna niks ben ik weer op gaan bouwen en nu sport ik 3/4 x peer week, maar niks moet perso. Ik doe vooral wat ik wil doen!

#29. Burn-out, stress & topsport
In gesprek met keto diëtist Romy

Luister de podcast

Heb je er genoeg van je een 6’je te voelen?

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

PLAN KENNISMAKING

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt

Zo ga ik je helpen

MEER INFO