"Ik weet hoe het is om te worstelen met darmklachten en van het kastje naar de muur gestuurd te worden"

Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in de werking die voeding heeft op hormonen en darmgezondheid. Pas als je naar de binnenkant gaat kijken en aanvoelt wat je lichaam nodig heeft, zul je aan de buitenkant resultaat zien en voel je je beter en energieker.

Dit heb ik zelf ondervonden toen ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) kreeg.

Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis wisten de artsen nog steeds niet waarom ik regelmatig buikpijn had. Ik kreeg toen de "verlegenheidsdiagnose" PDS. Ze konden me niet verder helpen en ik moest er maar mee leren leven.

Dit was natuurlijk ontzettend frustrerend want hoe kon ik dan van mijn klachten afkomen…?!

Voeding heb ik altijd al interessant gevonden, niet alleen ‘gezonde’ voeding maar ook de werking van voeding op het lichaam. Toevallig was ik op het moment dat ik de diagnose kreeg ook bezig met mijn opleiding orthomoleculaire voeding.

De adviezen en kennis die ik leerde in de opleiding ben ik meteen zelf gaan toepassen. Door een bloedonderzoek en voeding te elimineren, herintroduceren en te luisteren naar mijn lichaam ben ik nu klachtenvrij. De artsen in het ziekenhuis zeiden dat ik maar moest leren leven met m’n PDS klachten, maar het kan echt anders. En ik gun jou dit ook!

"Je goed voelen begint in je darmen"

Sportief, gedreven en nieuwsgierig

Sharon in drie woorden

In mijn begeleiding beginnen we dus met het werken aan de binnenkant van je lichaam, met voeding die bij jou past, zodat je darmen, hersenen en hormonen goed werken, dan pas heeft het zin om aan de buitenkant te werken en lukt het om bijvoorbeeld blijvend af te vallen, pijnvrij te kunnen bewegen, meer energie te hebben en een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. 

Daarom werk ik ook met verschillende bloedtesten, waaronder de EMB analyse test. Hierdoor krijg je inzicht in eventuele tekorten en kunnen we zien waar klachten vandaan komen. 

Zo werken we aan een blijvende oplossing in plaats van een pleister op de wond te plakken!

Door goed voor de binnenkant van je lichaam te zorgen ga je aan de buitenkant stralen 🤩

Mijn mantra

Grieks: volop koolhydraatarme, darmvriendelijke keuzes!

Lievelingseten

Anneke

IK WAS HET ZO ZAT!
 
Weer migraine, weer wakker worden met een hamer op mijn hoofd. Dus maar weer triptanen slikken, en kijken of het lukt met mijn door de medicijnen duffe, maar nog steeds hamerende hoofd de dag door te komen. Proberen te werken, maar me totaal niet kunnen concentreren. En met zo’n bonkend hoofd komt er niet veel uit mijn handen. Van alles had ik al geprobeerd: afkicken van pijnstillers, geen koffie meer drinken, verschillende soorten triptanen, betablokkers, en ga zo maar door. Maar niets dat echt hielp.
 
Totdat ik op het punt was gekomen dat ik er genoeg van had: er moest absoluut iets veranderen, en daar had ik heel veel voor over. Dus ging ik op zoek naar hulp. Via via kwam ik op het spoor van darmtherapeut Sharon van The Nourishing State.
 
Na een grondige intake en onderzoek, bepaalde Sharon een persoonlijke strategie voor mij. Die strategie bestond uit een rigoreuze verandering van mijn leefstijl (voeding, beweging, slaap, stress, schermtijd, etc.). Dus moest ik mijn oude gewoontes doorbreken. En dat is soms best lastig (ik ‘mag’ bijvoorbeeld geen kaas meer, en helemaal geen suiker … ).
 
Ik heb dus veel discipline nodig om mijn nieuwe leefpatroon vol te houden. Maar het doel, minder hoofdpijn, is voor mij zo belangrijk, dat ik die discipline kan opbrengen. En het goede nieuws is: het begint te helpen 😁! En dat motiveert zo, dat ik er makkelijk mee kan doorgaan.

Sharon legt
de EMB-test uit

- Ieke Sanders

EINDELIJK M'N KLACHTEN ONDER CONTROLE
 
Ondanks dat ik gedurende mijn traject aan de andere kant van de wereld zat, ben ik altijd erg goed en serieus geholpen door Sharon. In totaal heb ik 8+ online sessies gehad, waarin we stapje voor stapje mijn voedingspatroon en klachten onder de loep namen. Aan de hand van kleine eetwisselingen, ontspanningsoefeningen en suppletie heb ik mijn klachten onder controle gekregen. Daarbij heb ik nog een EMB-test afgenomen, waardoor ik nog veel meer inzichten kreeg. Mocht je last hebben van PDS of vermoeden dat je hier last van hebt, neem dan zeker contact op met Sharon.

Heb je genoeg van die onverklaarbare darmklachten? En wil je de dag doorkomen zonder opgeblazen gevoel?

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt

Zo ga ik je helpen