Een orthomoleculair therapeut is…

Een orthomoleculair therapeut werkt met jou samen om jouw lichaam te voorzien van optimale voedingsstoffen, zodat jouw lichaam naar behoren zijn werk kan verrichten. Dit geeft je misschien nog steeds geen heel goed beeld, ik zal het wat verder voor je toelichten. Als we het woord orthomoleculair ontleden om de betekenis te achterhalen, dan krijg je ‘orthos’ en ‘moleculair’. Het woord ‘orthos’ stamt af van het Grieks en wordt vertaald naar juist, recht of gezond. ‘Moleculair’ staat voor de structuur van moleculen. Dit samen staat voor ‘juiste moleculen’.

Ons lichaam bestaat uit óntzettend veel verschillende moleculen, deze vormen samen de cellen voor ons lichaam. Elke cel heeft zijn eigen taak. Om deze goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de cellen worden voorzien van de juiste brandstof, aldus voedingsstoffen. Zonder de juiste brandstof kunnen sommige taken minder goed worden uitgevoerd. Dit herken je misschien wel. Wanneer jij een volwaardige maaltijd (met voldoende eiwitten, vetten en mogelijk koolhydraten) of een onvolwaardige maaltijd van bijvoorbeeld de snackbar (alleen koolhydraten, gebakken in vet) hebt gegeten is je energielevel na afloop van beide maaltijden op een totaal ander niveau. De kans is groot dat je na de onvolwaardige maaltijd een dipje krijgt, terwijl je bij de volwaardige maaltijd hier geen last van hebt of juist een energieboost krijgt.

Je vraagt jezelf misschien af wat voor brandstof je cellen nodig hebben. Wat je kunt vertalen naar: wat heeft JOUW lichaam nodig om goed te functioneren? Denk hierbij aan:
1) Vitamines (zoals vitamine D en C)
2) Mineralen (zoals magnesium en calcium)
3) Vetzuren (zoals omega-3)
4) Aminozuren (de bouwstenen van eiwitten)

Een volwaardig voedingspatroon bevat al deze voedingsstoffen. Helaas, is de bodem waarop onze o.a. groenten worden verbouwd niet meer zo rijk als vroeger. Daarnaast is het voedingspatroon van veel mensen eenzijdig, waardoor het tekort van voedingsstoffen groter wordt. Hiernaast zijn er ook andere factoren die invloed hebben op het verbruik van deze voedingsstoffen, waardoor de behoefte eraan groter is. Denk bijvoorbeeld aan chronische stress, maar ook aan luchtvervuiling

De juiste brandstof voor je cellen

Een orthomoleculair therapeut gaat met jou terug naar de basis, de basis van gezonde natuurlijke voeding, de basis van jouw klachten/wensen en de basis van jouw levensbehoefte (denk aan beweging, ontspanning en stress). Wanneer jij met klachten bij een orthomoleculair therapeut komt wordt er onderzocht waar deze klachten vandaan komen, wat is de oorzaak? Bij de behandeling wordt er vaak een bloedonderzoek, of in sommige gevallen een ontlastingsonderzoek uitgevoerd. Een uitgebreide intake hoort uiteraard ook bij de behandeling. De therapeut zal verder ingaan op je voedingspatroon, beweging, slaap, ontspanning en stressbelasting. Een holistische aanpak staat centraal, zo wordt er een duidelijk beeld gevormd van de klachten en de situatie. De uitkomsten van de onderzoeken in combinatie met jouw klachten vormen de basis voor de rest van de behandeling. Er zal op dat moment vooral gekeken worden naar wat haalbaar is voor jou als cliënt. Voor de een zijn er meerdere kleine stapjes nodig dan voor de ander. Op deze manier kan er aan de daadwerkelijke oplossing voor de oorzaak worden gewerkt, in plaats van dat enkel de symptomen van de klachten worden bestreden.


Nu hoor ik je denken, wat houdt zo’n behandeling dan in? Bij The Nourishing State zullen we na je intake (waar de ingevulde vragenlijst, het bloedonderzoek en voeding en leefstijlfactoren besproken zijn) een persoonlijke strategie opstellen. Hier in staan jouw besproken doelen, diagnose en het advies. We spreken dan ook je eerste actiepunten af, afhankelijk wat jij haalbaar vindt om mee te beginnen. Zo werken we stap voor stap naar jouw doelen toe en schakelen we bij waar nodig. We kijken dus niet alleen naar voeding maar ook naar alle eerder genoemde leefstijlfactoren.


Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Behandeling orthomoleculair therapeut

Wil je hulp bij het vinden van een leefstijl waar JIJ je goed bij voelt?

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Er wordt vaak gesproken over gezonde voeding, goede voeding, natuurlijke voeding, orthomoleculaire voeding, verzin het maar. Wat betekent dit nu eigenlijk? Zoals hier al eerder geschreven staat, gaat een orthomoleculair therapeut terug naar de basis. Als we naar de basis van onze voeding kijken dan zijn dit voedingsproducten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Denk aan groente, fruit, noten en zaden, maar ook aan vis, schaal- en schelpdieren en gevogelte. De voeding bestaat uit verse en onbewerkte producten. Wanneer er op een product geen ingrediëntenlijst zit, of de ingrediëntenlijst alleen de naam van het product zelf bevat, zit je sowieso goed.

De basis is dus natuurlijke goede voeding, maar soms heeft je lichaam meer nodig dan dat en kan jij je lichaam helpen door de voedingsstoffen aan te vullen met suppletie. Ondanks dat suppletie voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar alles moet gaan slikken, doe dit altijd in overleg met een orthomoleculair therapeut.


Wat is orthomoleculaire voeding?

Rosanne

HIER GAAT HET OVER ÉCHT ETEN
 
The Nourishing State is top! Hier gaat het over écht eten, en ze hebben veel verstand van koolhydraatarm eten en de voordelen hiervan voor je gezondheid. Ik ben heel goed geholpen met een persoonlijke aanpak en samen hebben we een fijne koolhydraatarme leefstijl voor mij gevonden die ik goed vol kan houden.

Heb je er genoeg van om niet lekker in je vel te zitten?

PLAN GRATIS KENNISMAKING

nourish

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


4 vervolgconsulten (4 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

€587

transform

4 maanden

2 maanden

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


7 vervolgconsulten (7 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.)


Na 3 maanden opnieuw bloedonderzoek om vooruitgang te monitoren + update van je Persoonlijke strategie


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

€897

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

PLAN GRATIS KENNISMAKING

Misschien vraag jij je nu nog af met welke klachten kan ik dan bij een orthomoleculair therapeut terecht? Dit kunnen klachten zijn zoals weinig energie, hoofdpijn, opgeblazen, tot te zwaar of een verstoorde relatie met voeding. Loop jij al een tijdje met klachten en je wil hier graag vanaf, maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Ik help jou als orthomoleculair therapeut graag bij deze klachten.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, dan denk ik persoonlijk met je mee wat voor jou de beste stap is. Plan hier jouw telefonische kennismaking:

Kennismaken met een orthomoleculair therapeut?