Nils Lundgren

Koolhydraatarm diëtist

Ik ga voor de andere aanpak en wil jou helpen je doelen te bereiken. Dat is mijn drijfveer. Niet voor snel - tijdelijk - succes, maar juist blijvend resultaat op de lange termijn!Een andere aanpak; op een manier waar jij je comfortabel bij voelt en die in jouw leven past. De veranderingen die koolhydraatarm en een andere leefstijl mij hebben gegeven gun ik jou ook.

➣ VOORSTELLEN
➣ MEDIA
➣ REFERENTIES
➣ VOLG MIJ
➣ MIJN BEGELEIDING

"Ik weet hoe het is om te worstelen met chronische klachten"

Vanaf het begin van de puberteit begonnen bij mij de problemen te ontstaan. Ik was steeds vaker moe en slapen ging van kwaad tot erger. Ook huidklachten begonnen in die periode en in mijn hoofd was ik er vaker niet dan wel bij. En daar bleef het niet bij. Ik zat slecht in mijn vel daardoor.

Destijds had ik absoluut geen idee wat er gebeurde. Toen ik 21 was begon het eerste voorzichtige inzicht te komen. Ik ging op kamers wonen en zelf boodschappen doen. Wat ik merkte was dat verschillende voedingskeuzes een verschil maakten voor mijn energieniveau. Er ging een wereld voor me open en ik ging me verder verdiepen in de wereld van natuurlijke, onbewerkte voeding. Mijn interesse was dusdanig gegroeid dat ik besloot van opleiding te switchen en Voeding & Diëtetiek te gaan studeren.

Vol goede moed startte ik aan de opleiding. De realiteit was wat anders dan ik voor ogen had. Geen focus op natuurlijke voeding maar op de Schijf Van Vijf. Met ruime hoeveelheden koolhydraten. En verzadigde vetten moest je niet te veel eten anders liep het slecht met je af... Ik wilde uiteraard mijn diploma halen en heb het nog geprobeerd als stagiair bij een diëtistenpraktijk. Braaf hield ik me aan de voor te schrijven adviezen maar het voelde niet goed. In 2019 heb ik mijn diploma tot diëtist behaald, maar ik had ondertussen al definitief besloten een andere richting op te gaan.

Het is inmiddels eind 2022 en de echte gamechanger qua klachten had ik nog niet gevonden. Zo moest ik mijn best doen om niet in slaap te vallen tijdens de autorit terug van mijn werk. Als ik minder dan 8 uur had geslapen was het doorkomen van de dag al een uitdaging. Ik wilde graag veel sporten maar moest hierin flink minderen. Een hele waslijst had ik al geprobeerd om me beter te voelen. Maar vele euro’s, doktersbezoeken en therapieën verder was het resultaat vaak teleurstellend.


"Ik vind het prachtig om mensen met chronische problemen te kunnen helpen. Vaak omdat zij, net als ik, in een uitzichtloze positie zitten waarin niets lijkt te helpen."

Ondertussen kwam ik voor het eerst The Nourishing State tegen op internet. De koolhydraatarme leefstijl gecombineerd met natuurlijke voeding en holistische aanpak; dit paste bij mijn visie op voeding! Ik wist uit eigen ervaring dat koolhydraatarm eten zeer effectief was om af te vallen. Maar dat het nog andere voordelen had wist ik niet. Dat ging ik vervolgens uitproberen, met behulp van natuurlijke voeding.

Al na een paar dagen merkte ik duidelijk verschil. Energieniveau? Mentale helderheid? Slapen? Opgeblazen gevoel? Allemaal stukken beter. Mijn enthousiasme was groot en ik ging geloven in de kracht van koolhydraatarm. Ik kwam terug op mijn eerdere besluit en wilde tóch gaan werken als diëtist. De visie en aanpak van TNS klopten voor mij.

Na mijn start als diëtist bij TNS ben ik me gaan focussen op cliënten met chronische klachten. Ik merkte dat ik het prachtig vond om mensen met dit soort problemen te kunnen helpen. Vaak omdat zij, net als ik, in een uitzichtloze positie hebben gezeten waarin niets leek te helpen. Ik word er dan ook ontzettend gelukkig van als ik cliënten met jarenlange klachten ineens stappen vooruit zie maken.

Een mooie bijkomstigheid is dat ik door mijn honger naar kennis over chronische klachten en voeding, steeds meer inzicht heb gekregen in mijn eigen problemen. Door de voedingsaanpassingen die ik vervolgens heb gemaakt ben ik een ander mens geworden. Iets wat ik jarenlang nooit had durven hopen!Sporten met MINDER koolhydraten: ik deel 6 transformerende voordelen met je, waar iedere sporter - recreatief én professioneel - baat bij heeft!

Ontvang het gratis E-book!

Check je mail voor ons gratis E-book!

Bedankt voor je aanvraag!

Sporten met MINDER koolhydraten: ik deel 6 transformerende voordelen met je, waar iedere sporter - recreatief én professioneel - baat bij heeft!

Ontvang het gratis E-book!

Check je mail voor ons gratis E-book!

Bedankt voor je aanvraag!

Empathisch, eerlijk, ruimdenkend

Nils in drie woorden

Het allerbelangrijkste is toch wel; gaan voor duurzaam resultaat. Soms is de strategie stapje voor stapje, soms all-in. Soms wat meer ruimte voor uitzonderingen, soms juist meer structuur. De gekozen aanpak hangt af van wat ik denk dat het beste past bij jou en daardoor de meeste kans van slagen geeft. Zo zal ik geen strikt advies geven als jij het juist belangrijk vindt om uitzonderingen te kunnen blijven maken.
 
Op voedingsgebied valt soms veel te verbeteren, maar misschien ligt voor jou de sleutel juist ergens anders. Ik kijk naar het complete plaatje zodat we samen voor een maximaal resultaat kunnen gaan op een manier waar jij je goed bij voelt!

Expertise uiteraard. Maar minstens zo belangrijk vind ik dat de begeleiding voor jou als een veilige haven voelt. Ik snap heel goed dat sommige klachten niet leuk zijn om over te praten. Weet dat jouw problemen altijd serieus worden genomen en ik er empathisch mee zal omgaan!
 

“Alles wat nodig is zit in me”

Mijn mantra

Over mijn begeleiding

Belangrijk voor m'n cliënten

Uitzonderingen horen erbij. Voor mij is de nr. 1 chocolade. En ik stop pas als de verpakking op is 😉

Lievelingseten

Glen de Jong

Het is echt een levensveranderende ervaring geweest om met Nils samen te werken

Zijn kennis, professionaliteit en vooral zijn persoonlijke betrokkenheid hebben mijn kijk op voeding en gezondheid volledig veranderd. 

Wat me meteen opviel aan Nils was zijn diepgaande kennis van voeding en de manier waarop het ons lichaam beïnvloedt. Hij kon complexe concepten begrijpelijk uitleggen en nam de tijd om ervoor te zorgen dat ik elk aspect van het koolhydraatarme dieet begreep. Zijn professionele begeleiding gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om mijn eetgewoonten te veranderen en een gezondere levensstijl na te streven.

Een van de aspecten waar ik het meest van onder de indruk was, was het persoonlijke maatwerkplan dat Nils voor me heeft opgesteld. Hij nam de tijd om mijn specifieke doelen, behoeften en voorkeuren te begrijpen voordat hij een plan op maat ontwikkelde. Het was geen kant-en-klaar schema, maar eerder een levensstijlverandering die ik kon volhouden op de lange termijn. Hij gaf me praktische tips, heerlijke recepten en alternatieve voedingsmiddelen die mijn koolhydraatarme reis zoveel gemakkelijker maakten.

Wat ik het meest waardeerde aan Nils was zijn constante ondersteuning en aanmoediging gedurende het hele proces. Hij was altijd beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden, mijn zorgen aan te pakken en me te helpen bij eventuele obstakels die ik tegenkwam. Zijn positieve houding en geloof in mijn vermogen om mijn doelen te bereiken, waren opbeurend en motiverend. Dit kan je niet alleen en begeleiding is de key.

Dankzij de begeleiding van Nils heb ik verbazingwekkende resultaten behaald. Niet alleen ben ik succesvol gewicht kwijtgeraakt, maar ik voel me ook energieker en gezonder dan ooit tevoren. Mijn bloedsuikerspiegel is gestabiliseerd en mijn algemene gezondheid is aanzienlijk verbeterd. Het koolhydraatarme dieet is een levenslange verandering geworden die ik graag naleef.

Als je op zoek bent naar een koolhydraatarme diëtist die niet alleen over de juiste kennis beschikt, maar ook gepassioneerd is en zich inzet voor jouw succes, kan ik Nils ten zeerste aanbevelen. 

Ben jij ook toe aan een ándere aanpak?

Health check

Health check +

Stap 1. Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Stap 2. Voorafgaand aan ons Health Check consult vul je een vragenlijst in, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op het consult.


Stap 3. Online Consult (60-min; via Teams), waarin we je bloedresultaten bespreken, je voeding & leefstijl doorlopen en concrete adviezen geven.


Stap 4. Persoonlijke Strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en voeding- en leefstijladviezen.

Hieronder vind je de verschillende trajecten die ik aanbied. Voordat we van start gaan beginnen we altijd met een vrijblijvende kennismaking (klik hier), zodat ik een duidelijk beeld krijg van waar je mee worstelt en waar je ondersteuning bij zou willen.

Aan de hand van jouw situatie denk ik persoonlijk met je mee welk traject het beste bij jou aansluit. Wij geloven namelijk niet in een one-size-fits-all; jij staat centraal!

Bij de Health Check + zetten we de bloedsuikersensor in, zodat je een nog duidelijker beeld krijgt van jouw gezondheid. We kijken dan specifiek naar hoe jij reageert op bepaalde maaltijden (koolhydraten, eiwitten, vetten), combinaties van voedingsproducten, cafeïne, wel/niet vasten en ook leefstijlfactoren zoals beweging, stress en slaap!


Stap 1 t/m 4 zoals de Health Check

Plus:
Stap 5. Bloedsuikersensor 1 week dragen: voeding en leefstijl bijhouden icm bloedsuikerwaardes


Stap 6. Online Consult 2 (45-min) waarin we de uitkomsten van week 1 met de bloedsuikersensor evalueren. We kijken naar wat goed gaat én naar waar winst te behalen valt, zodat je tijdens week 2 met deze concrete actiepunten aan de slag kan. 


Stap 7. Bloedsuikersensor week 2: voeding en leefstijl bijhouden icm bloedsuikerwaardes


Stap 8. Online Consult 3 (45-min) waarin we de uitkomsten van week 2 naast die van week 1 leggen. We evalueren het effect van de eerdere voeding- en leefstijl aanpassingen en bespreken welke ruimte voor verbetering er nog is. 

€197

€387

Zo kan ik je helpen

nourish

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


4 vervolgconsulten (4 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

€587

transform

4 maanden

2 maanden

€897

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


7 vervolgconsulten (7 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.)


Na 3 maanden opnieuw bloedonderzoek om vooruitgang te monitoren + update van je Persoonlijke strategie


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

Plan gratis kennismaking

Mechteld

De bloedtest gaf meteen aanknopingspunten

Ik ben erg tevreden over mijn traject bij Nils. Ik vond het heel zinnig om te starten met een bloedtest, dat gaf al meteen aanknopingspunten. Daarnaast was zijn begeleiding betrokken en persoonlijk, hij dacht steeds mee en kwam met goede tips en ideeën. Ik ben door Nils op het goede spoor gezet, heb veel nieuwe kennis opgedaan en voel me energieker en gezonder. Dank je wel!

PLAN KENNISMAKING

Blog:
KH-arm sporten

Blog: Carnivoor dieet bij auto-immuunziekten

Blog: Diabetes type 1, sporten en voeding

Podcast: Keto voor mannen?!

Podcast: Bloedsuiker meten

Podcast: KH-arm sporten

Blog:
KH-arm voor
mannen

Media

Volg mij