"Ik wilde graag veel sporten, maar dat lukte niet door chronische vermoeidheid"

Vanaf het begin van de puberteit was ik altijd moe. Zowel specialisten als ikzelf hadden geen idee waarom. Toen ik bij wijze van experiment het koolhydraatarm dieet ging proberen wist ik niet wat me overkwam; ik voelde me eindelijk weer fitter worden! En dat was zeker niet het enige. 

Rond mijn 21e kwam de interesse in voeding op gang. Ik woonde op kamers en was mijn eigen voedingskeuzes aan het maken. Wat ik me eerder niet realiseerde is dat dit invloed zou hebben op mijn energieniveau. Er ging een wereld voor me open en ik ging me verder verdiepen in de wereld van natuurlijke, onbewerkte voeding. Tegelijkertijd was ik in die periode begonnen met fanatiek krachttrainen en las ik steeds vaker over de rol van voeding hierin. Mijn interesse was dusdanig groot dat ik besloot hier mijn werk van te willen maken.


Vol goede moed startte ik aan de opleiding Voeding & Diëtetiek. De realiteit was wat anders dan ik voor ogen had. Niet zoveel mogelijk natuurlijke voeding maar de Schijf Van Vijf. Ruime hoeveelheden koolhydraten. En verzadigde vetten moest je niet te veel eten anders liep het slecht met je af... Ik wilde uiteraard mijn diploma halen en heb het nog geprobeerd als stagiair bij een diëtistenpraktijk. Braaf hield ik me aan de voor te schrijven adviezen maar het voelde niet goed. In 2019 heb ik mijn diploma tot diëtist behaald, maar ik had eerder al definitief besloten een andere richting op te gaan.

Het is inmiddels eind 2022 en ik was nog steeds chronisch moe. Tijdens de terugrit na een dag werken viel ik regelmatig bijna in slaap. Als ik minder dan 8 uur had geslapen was het doorkomen van de dag al een uitdaging. Ik wilde graag veel sporten maar moest hierin flink minderen. Een hele waslijst had ik al geprobeerd om me beter te voelen. Maar vele euro’s verder was het resultaat vaak beperkt of van korte duur.

Ondertussen kwam ik voor het eerst The Nourishing State tegen op internet. De koolhydraatarme leefstijl gecombineerd met natuurlijke voeding en holistische aanpak; het begon direct te kriebelen! Ik wist uit ervaring dat koolhydraatarm eten zeer effectief was om af te vallen, veel meer dan het traditionele vetarme dieet. Uit nieuwsgierigheid ben ik toen zelf gestart en gaan ervaren wat het met me deed. Dit keer met natuurlijke voeding.


"Door de koolhydraatarme aanpak
wilde ik tóch aan de slag als diëtist"

Empathisch, eerlijk, ruimdenkend

Nils in drie woorden

Al na een paar dagen merkte ik duidelijk verschil. Energieniveau? Mentale helderheid? Slapen? Opgeblazen gevoel? Allemaal stukken beter. Daarentegen was het eindelijk klaar met het eeuwige hongergevoel. Mijn enthousiasme was groot en ik ging geloven in de kracht van koolhydraatarm. Ik kwam terug op mijn eerdere besluit en wilde tóch gaan werken als diëtist. De visie en aanpak van TNS klopte voor mij.

Ondanks mijn enthousiasme geloofde ik nog niet in koolhydraatarm voor sporters. Waarom? Het algemene gedachtengoed hierover en de ‘kip met rijst’ cultuur die in sportscholen gebruikelijk is. Inmiddels weet ik dat deze ideeën achterhaald zijn en dat je al die koolhydraten juist goed kan missen. Ik merkte het zelf. Het hardnekkige vet rond mijn middel, kenmerkend voor hoge koolhydraatinname, begon af te nemen terwijl mijn spiermassa toe nam. Ook iets waarvan vaak wordt gesteld dat het eigenlijk niet tegelijk kan.  

“Alles wat nodig is zit in me”

Mijn mantra

Uitzonderingen horen erbij. Voor mij is de nr. 1 chocolade. En ik stop pas als de verpakking op is 😉

Lievelingseten

Heb je er genoeg van je een 6’je te voelen?

Tijdens onze individuele trajecten begeleiden we jou om om uit die suikerverslaving te stappen en je hormonen te reguleren met lekker, voedzaam eten. We kijken naar je huidige voedingspatroon en bepalen wat zinvol is om toe te voegen en om juist te verminderen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en doelen. We bieden je alle handvatten en tools om een leefstijl te creëren waar JIJ blij van wordt; vandaag, morgen en elke dag daarna.

Individuele begeleiding

PLAN KENNISMAKING

om weer lekker in je vel te zitten en een leefstijl te vinden die voor jou werkt!

Ik ga je helpen

MEER INFO