Romée Trouw

Orthomoleculair diëtist

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel? Heb je last van vage onverklaarbare klachten? Of is het tijd voor een verandering? Ik help je graag met een blijvende leefstijlverandering waarin gezonde voeding, in contact komen met je lichaam en beweging centraal staan. Ik laat je de voordelen zien en ervaren van een koolhydraatarme leefstijl.  

Een koolhydraatarme leefstijl kwam nooit aan bod tijdens de opleiding tot diëtist en daarom was ik er sceptisch over. Ik ging het experiment aan en probeerde het uit voor 2 weken. Dit beviel zo goed, dat ik nu nog steeds koolhydraatarm eet. Het experiment was zo'n eye-opener voor mij, en dat gun ik jou ook!

➣ VOORSTELLEN
➣ MEDIA
➣ VOLG MIJ
➣ MIJN BEGELEIDING

Om de modellenmaten te behouden moest ik "maar gewoon de avondmaaltijd overslaan"

Mijn interesse in voeding is ontstaan toen ik als jong meisje modellenwerk deed. Om de juiste maten te behouden kreeg ik verschillende voedingsadviezen, van een veganistisch voedingspatroon tot maar ‘gewoon’ de avondmaaltijd overslaan. Na een lange tijd van alles proberen wilde ik zelf uitzoeken wat nou écht werkt en startte ik een cursus voedingsleer. Dit wekte mijn interesse, ik besloot de opleiding Voeding & Diëtetiek te volgen.

Naast de positieve kanten van de opleiding, waren er ook negatieve kanten. Ik merkte dat de meeste lesstof vanuit één perspectief werd beschreven en dat er vooral werd gekeken naar de bevolking als geheel. Ik geloof dat ieder mens uniek is en dat daarom de adviezen per persoon verschillen. Daarnaast geloof ik in een holistische benadering, het in kaart brengen van het totaalplaatje, er zijn meer factoren die gezondheid bepalen dan alleen voeding. 

De natuur heeft ons zoveel te bieden en daarom is het belangrijk om terug te gaan naar de basis; pure, echte voeding. Door alle bewerkte voedingsmiddelen tegenwoordig is dit lastig, en wordt het eten van pure voeding gezien als ‘diëten’. Van de term diëten houd ik trouwens niet, ik ga liever voor een blijvende leefstijlverandering.

Toen The Nourishing State op mijn pad kwam, ben ik gaan experimenteren met een koolhydraatarm voedingspatroon en de bloedsuikersensor. Dit was zo’n eyeopener voor mij, ik voelde me energieker en had geen last meer van een opgeblazen gevoel! Ook kwam ik de dag door zonder koffie en had ik geen wazig gevoel meer bij het opstaan. Met deze ontdekkingsreis wil ik jou ook graag helpen.

Na mijn start als diëtist ben ik mij gaan specialiseren in hormonen en vrouwenklachten. Het hormoonstelsel is een magisch systeem. Vaak wordt vrouwen met een hormonale disbalans verteld dat ze ‘er maar mee moeten dealen’. Daarom is het zo waardevol om vrouwen te laten voelen dat het ook anders kan en dat ze lekker in hun vel kunnen zitten, vol met energie. Ik kan je helpen met klachten zoals vermoeidheid, moeilijk afvallen/aankomen, problemen rondom menstruatie, ‘cravings’ en opgeblazen gevoel. Samen kijken we naar een leefstijl die het beste bij jou past."Het eten van pure, echte voeding wordt tegenwoordig gezien als diëten"

Kalm, nieuwsgierig en behulpzaam

Romée in drie woorden

Allereerst vind ik het belangrijk om jouw situatie goed in beeld te krijgen. Naast voeding kijk ik naar stress, energieniveau, slaap, beweging en ontspanning. Daarnaast vind ik het belangrijk om te kijken wat er binnenin het lichaam gebeurt. Met een bloedonderzoek kunnen o.a. vitaminen- en mineralentekorten worden vastgesteld. Aan de hand van alle verzamelde informatie kan ik een gericht advies geven en pakken we het probleem bij de kern aan, in plaats van dat we alleen de symptomen bestrijden. 

Het idee van diëten zo snel mogelijk achterwegen laten en focussen op een leefstijlverandering. Een leefstijl waarin gezonde voeding, in contact komen met ons lichaam en beweging centraal staat. En het allerbelangrijkst; een leefstijl die past bij jou. 

"Wie niet waagt, wie niet wint"

Mijn mantra

Over mijn begeleiding

Belangrijk voor m'n cliënten

Pasta! Ik ben gek op alles uit de Italiaanse keuken; pasta, pizza, lasagna, tiramisu. Maar als ik één gerecht moest kiezen dan is dat pasta. Lekker met veel kaas en een rood wijntje erbij. 

Met de switch naar een koolhydraatarme leefstijl, ben ik gaan experimenten met het koken van koolhydraatarme (Italiaanse) gerechten. Een koolhydraatarme aubergine lasagna is mijn favoriet!

Lievelingseten

Health check

Health check +

Stap 1. Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Stap 2. Voorafgaand aan ons Health Check consult vul je een vragenlijst in, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op het consult.


Stap 3. Online Consult (60-min; via Teams), waarin we je bloedresultaten bespreken, je voeding & leefstijl doorlopen en concrete adviezen geven.


Stap 4. Persoonlijke Strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en voeding- en leefstijladviezen.

Hieronder vind je de verschillende trajecten die ik aanbied. Voordat we van start gaan beginnen we altijd met een vrijblijvende kennismaking (klik hier), zodat ik een duidelijk beeld krijg van waar je mee worstelt en waar je ondersteuning bij zou willen.

Aan de hand van jouw situatie denk ik persoonlijk met je mee welk traject het beste bij jou aansluit. Wij geloven namelijk niet in een one-size-fits-all; jij staat centraal!

Bij de Health Check + zetten we de bloedsuikersensor in, zodat je een nog duidelijker beeld krijgt van jouw gezondheid. We kijken dan specifiek naar hoe jij reageert op bepaalde maaltijden (koolhydraten, eiwitten, vetten), combinaties van voedingsproducten, cafeïne, wel/niet vasten en ook leefstijlfactoren zoals beweging, stress en slaap!


Stap 1 t/m 4 zoals de Health Check

Plus:
Stap 5. Bloedsuikersensor 1 week dragen: voeding en leefstijl bijhouden icm bloedsuikerwaardes


Stap 6. Online Consult 2 (45-min) waarin we de uitkomsten van week 1 met de bloedsuikersensor evalueren. We kijken naar wat goed gaat én naar waar winst te behalen valt, zodat je tijdens week 2 met deze concrete actiepunten aan de slag kan. 


Stap 7. Bloedsuikersensor week 2: voeding en leefstijl bijhouden icm bloedsuikerwaardes


Stap 8. Online Consult 3 (45-min) waarin we de uitkomsten van week 2 naast die van week 1 leggen. We evalueren het effect van de eerdere voeding- en leefstijl aanpassingen en bespreken welke ruimte voor verbetering er nog is. 

€197

€387

Zo kan ik je helpen

nourish

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


4 vervolgconsulten (4 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

€587

transform

4 maanden

2 maanden

Bloedonderzoek: je ontvangt van ons een overzicht van de bloedonderzoeken die wij adviseren om een duidelijk beeld van jouw gezondheid te krijgen. Deze kan je via je huisarts laten bepalen.


Intake consult (60 min): waarin we je bloedresultaten bespreken en je voeding & leefstijl doornemen om een goed beeld te krijgen van waar je nu staat.


Persoonlijke strategie: samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit consult, persoonlijk suppletieadvies en eerste voeding- en leefstijladviezen.


7 vervolgconsulten (7 x 45 min) om te evalueren wat goed gaat, waar de uitdagingen liggen en hoe je hiermee om kan gaan, productvragen, gebruik en monitoren bloedsuikersensor etc.)


Na 3 maanden opnieuw bloedonderzoek om vooruitgang te monitoren + update van je Persoonlijke strategie


Praktische tools: E-books,
webinars, recepten


Email support gedurende begeleiding

€897

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen; dit overleggen we tijdens ons kennismakingsgesprek.

Plan gratis kennismaking

Blog: Schildklier genezen zonder medicatie

Blog: Hormonale
disbalans oplossen

Podcast: Modellenwerk, afvallen en bizarre diëten

Media

Blog: Schildklier genezen zonder medicatie

Blog: Wat is bewerkt voedsel?

Volg mij